Kerstpakkettenactie voor partnerstad Pogorzela

Print
Kerstpakkettenactie voor partnerstad Pogorzela

De stichting is weer druk doende om spullen in te zamelen voor inwoners van partnerstad Pogorzela die het financieel minder goed hebben. Afbeelding: Stichting Burgercomité Leudal-Pogorzela

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Stichting Burgercomité Leudal-Pogorzela verzorgt ook dit jaar weer een kerstpakkettenactie voor de inwoners van partnerstad Pogorzela die het financieel minder goed hebben. Er zijn drie manieren om aan de actie deel te nemen.

De sociale dienst van de gemeente Pogorzela verstrekt elk jaar een lijst met gezinnen die zo’n kerstpakket goed kunnen gebruiken. Soms zelfs broodnodig hebben. Ook de seniorenvereniging en de gehandicaptenvereniging geven een aantal adressen door.

Levensmiddelenpakket

Deelname aan de kerstpakkettenactie kan op drie manieren. Zelf een levensmiddelenpakket samenstellen met een waarde van minimaal € 35,-. Het comité heeft hiervoor een lijst met mogelijke producten. Dit levensmiddelenpakket kan dan nog aangevuld worden met kleding, speelgoed een dergelijke. Een tweede mogelijkheid is om minimaal € 35,- over te maken op het daarvoor geldende bankrekeningnummer. Het comité stelt dan een pakket namens de donateur samen. En tot slot is het ook mogelijk om een donatie aan de stichting te doen voor een bedrag naar eigen Deze donaties worden gebruikt voor de bijkomende kosten zoals transport, dozen, plakband en waspoeder wat in Polen wordt gekocht.

Kleding, speelgoed en klein huisraad

Het comité is blij met elke bijdrage. Naast het samenstellen van een pakket of donatie kan er ook kleding, speelgoed, linnengoed en klein huisraad gedoneerd worden. Deze spullen worden door het comité in overleg met de sociale dienst in Pogorzela afgegeven. In iedere dorpskern komt een tijdelijk ophaalpunt waar mensen uit de gemeenschap de kleding kunnen komen passen en kijken welke artikelen ze kunnen gebruiken. Hierdoor komen kleding en overige spullen sneller en beter bij de juiste gezinnen terecht. Voor deelname aan de kerstpakkettenactie of meer informatie kan contact opgenomen worden via kerstpakketpolen@gmail.com.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen