Concert

Muzikale reis Van Huis en Haard

Print
Muzikale reis Van Huis en Haard

Het Projectkoor Gelderland neemt concertbezoekers tijdens Van Huis en Haard mee op een muzikale reis.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Met het optreden van het Projectkoor Gelderland biedt Stichting Evenementen Gennep op zondag 27 oktober een gratis concert in de Sint Martinuskerk in de Niersstad. Het koor zorgt voor een ontmoeting met liederen en muzikanten uit het Midden-Oosten voor de muzikale reis Van Huis en Haard.

Het gratis concert wordt uitgevoerd in het kader van het Jaar van de Ontmoeting en is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Gennep. Het Projectkoor Gelderland bestaat uit amateurs die in het kader Van Huis en Haard samenwerkt met gevluchte muzikanten uit conflictgebieden in het Midden-Oosten. Nawras Altaky stond met zijn Ud onder andere met Caro Emerald in Paradiso. Ghaeth Almaghoot (klarinet) is op verschillende podia en met bekende artiesten te zien, evenals de internationaal bekende Modar Salama (drums en slagwerk). Ook enkele Nederlandse muzikanten en een verteller leveren een bijdrage aan het concert dat buit bestaat uit een mix van klassieke en populaire Arabische liederen. Het concert start om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30). Hoewel de entree vrij is, wordt een vrijwillige bijdrage gewaardeerd. Na afloop zorgt de Broodbakclub op het kerkplein voor versgebakken broodjes uit verschillende culturen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen