Studenten scholen Geleen en Maastricht ontvangen stimuleringsbeurs

Print
Studenten scholen Geleen en Maastricht ontvangen stimuleringsbeurs

De winnaars met als vierde van links op de voorste rij Dirk Schmitz en, eveneens op de voorste rij, maar dan derde van rechts, Bente Jacobs. Afbeelding: Arne Olivier Fotografie.

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Maastricht / Itteren -

Dirk Schmitz (Graaf Huyn College Geleen) en Bente Jacobs (Porta Mosana College Maastricht) zijn twee van de in totaal vijftien eerstejaars studenten van de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry die woensdag een beurs ter waarde van €2019 ontvangen.

Deze STimuleringsbeurzen worden uitgereikt door de faculteit Scheikundige Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Elke eerstejaars student met een gemiddeld eindexamencijfer van 6,5 of hoger maakte kans op één van de STimuleringsbeurzen. De jury selecteerde de winnaars op basis van de extra bèta-activiteiten, de maatschappelijke activiteiten en de originaliteit en creativiteit van het profielwerkstuk van de kandidaten.

Sinds 2013 zet de faculteit jaarlijks een bedrag van €40.000 voor de beurzen in.

Internationaal

Dit jaar ontvangen acht meisjes en zeven jongens de Stimuleringsbeurs. Tien studenten zijn afkomstig uit Nederland. Sinds 2017 is de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry geheel Engelstalig, waardoor de opleiding ook steeds meer internationale studenten aantrekt. Daarom zijn er dit jaar ook vijf internationale studenten die een beurs ontvangen. De beurzen worden voor de zevende maal uitgereikt. De TU/e wil hiermee benadrukken dat er veel vraag is naar afgestudeerde scheikundig technologen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →