Jong en oud actief voor toekomst Maasbree

Print
Jong en oud actief voor toekomst Maasbree

Er werd in groepjes actief meegedacht over de toekomst van Maasbree. Afbeelding: Dorpslab

Maasbree -

Tijdens de Maasbreese dorpsbijeenkomst Dorpslab woensdag, waar gebrainstormd werd over de toekomst van Maasbree, waren inwoners van alle leeftijden vertegenwoordigd. Kinderen, jongeren en ouderen zaten vol goede ideeën voor een leefbaar Maasbree voor de ruim zesduizend inwoners.

De avond werd afgetrapt met de ideeën die kinderen en jongeren hadden bedacht voor een vitaal en duurzaam Maasbree. Daarna gingen de ruim vijftig aanwezige inwoners zelf aan de slag. „Samen willen we gaan voor een groen, gezellig, gretig en gruuëts Bree”, aldus een van de aanwezigen.

Trots

De verschillende generaties gingen in groepen aan de slag om zo veel mogelijk ideeën op tafel te gooien. Er werd gebrainstormd over een (groene) omgeving waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en hun creativiteit kunnen ontplooien. „We willen een bruisend Bree. Een centrum met horeca, muziek, cultuur en meer groen, voor jong en oud.” Ook werd er nagedacht en gepraat over het behouden van de saamhorigheid en het verenigingsleven in Maasbree. De bijeenkomst maakte duidelijk dat het dorp veel betrokken inwoners en vrijwilligers heeft. „De inzet van de vele verenigingen en de vrijwilligers dragen ons dorp. Daar zijn wij als Maasbree trots op.’’

Samen verder

Maasbree kan alleen zo blijven als de inwoners er samen mee aan de slag gaan. „Samen moeten we het doen, met een biertje er bij, dat wel.” Dorpslab gaat nu samen met de inwoners en het dorpsoverleg kijken hoe de ingebrachte ideeën verder uitgewerkt en gerealiseerd kunnen worden. Blijf op de hoogte via www.maasbree.nl. Dorpslab is een initiatief van Rabobank Peel, Maas en Leudal. www.dorpslab.org

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen