Cultuur

Inspiratieprijs Servé Hermans en Michel Sluysmans

Print
Inspiratieprijs Servé Hermans en Michel Sluysmans

Servé Hermans (r) en Michel Sluysmans. Afbeelding: Jean-Pierre Geusens

Maastricht / Itteren -

De Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg gaat dit jaar naar Servé Hermans en Michel Sluysmans van Toneelgroep Maastricht.

Ze ontvangen de prijs op 21 november in de Feestzaal van het Gouvernement in Maastricht uit handen van Theo Bovens, gouverneur en voorzitter van het Cultuurfonds Limburg. De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes.

Hermans en Sluysmans kennen elkaar sinds 1996 van de Maastrichtse jeugdtheaterschool Partoet. Na ieder een toneelcarrière op te hebben gebouwd in respectievelijk België en de Randstad keerden ze in 2015 terug naar Limburg om samen de leiding van Toneelgroep Maastricht op zich te nemen.

Sterke speler

Het gezelschap heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een sterke speler in de regio en provincie, en groeide tegelijkertijd uit tot een terugkerende gast in de grote zalen van Nederland en Vlaanderen. Spraakmakende nieuwe stukken zoals De advocaat, Pinkpop en Emma, en bewerkingen van bestaande toneelstukken zoals Noem het maar liefde en King Lear vormen de kern van hun repertoire.

Volgens de jury zijn Servé Hermans en Michel Sluysmans erin geslaagd het gezelschap uit te laten groeien tot één van de grote toneelgezelschappen in Nederland.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen