Reuverse kalender 2020 in teken van ‘Vriewilligers’

Print
Reuverse kalender 2020 in teken van ‘Vriewilligers’

Voor de kalender 2020 sieren vrijwilligers de foto’s bij de maanden. Afbeelding: PiGePeJoHeKa

Reuver -

De leden van PiGePeJoHeKa komen in de week van 21 tot en met 25 oktober aan de deur met de achtentwintigste Ruiverse kalender. Het thema luidt dit maal ‘Vriewilligers’. De kalender is te koop voor 5 euro.

De huidige maatschappij draait voor een groot deel op vrijwilligers. Mensen die zich belangeloos inzetten voor de medemens. Ook in Reuver zijn veel vrijwilligers dag in dag uit bezig om te helpen. Denk bijvoorbeeld aan de mensen van de vrijwillige brandweer. Bij brand, storm, ongeluk of wateroverlast staan ze klaar. Daarnaast zijn er de zorgvrijwilligers die klaar staan voor mensen die zelf niet meer zo goed kunnen. Wie een kleine klus te klaren heeft en dit zelf niet (meer) kan, kan hiervoor terecht bij de vrijwilligers van de klussendienst. Iets kapot? De vrijwilligers van het Repaircafé krijgen het apparaat vaak weer aan de praat. Ook voor de vluchtelingen/asielzoekers staan vrijwilligers klaar om ze te laten integreren. Voor mensen die sociale contacten willen versterken is er de kookclub om samen te koken en samen te eten. De vrijwilligers van Kernoverleg Reuver zorgen voor een betere leefbaarheid van de kern Reuver. Dan zijn er nog de collectanten voor goede doelen en de vrijwilligers van Events4you die zorgen dat er ook feesten zijn in Reuver. Tenslotte is er de Sociëteit voor ouderen Sint Josef die tal van activiteiten organiseert voor de ouderen uit de Reuverse gemeenschap. Bijna alle foto’s van deze vrijwilligers zijn opnieuw gemaakt door Peter Bors.

Exemplaar bestellen

Naast de foto’s staat zoals gebruikelijk bijna alle Reuverse en Offenbeekse activiteiten op de desbetreffende data vermeld. Het is voor de leden van PiGePeJoHeKa niet mogelijk om bij alle deuren in Reuver aan te bellen. Vandaar dat het ook mogelijk is om een exemplaar te bestellen via John Pubben, tel. (077) 474 35 68. De bijna tweehonderd vaste afnemers die al op de lijst staan, hoeven niet te reageren. Zij zijn verzekerd van een nieuw exemplaar.