Jubilerende harmonie St. Caecilia haalt banden aan

Print
Jubilerende harmonie St. Caecilia haalt banden aan

Harmonie Sint Caecilia uit Ven-Zelderheide en Ottersum bestaat honderdtwintig jaar.

Ven-Zelderheide / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Gennep -

De in 1899 opgerichte Harmonie St. Caecilia uit Ven-Zelderheide en Ottersum bereikt dit jaar een mijlpaal. De honderdtwintigste verjaardag wordt komend weekend luister bijgezet met een studiereis naar de Belgische hoofdstad Brussel.

De harmonie die bestaat uit een orkest, leerlingenorkest en blokfluitopleiding wil de onderlinge band verstevigen. Het verenigingsbestuur wil de overgangen tussen de verschillende geledingen gemakkelijker maken. Ook wil men leden aan zich binden, nieuwe muzikanten enthousiast maken en de orkesten een nieuwe muzikale impuls geven.

De muziekreis naar de muziek- en cultuurschool in Brussel is een van de activiteiten in het project. Op het reisprogramma staat onder andere het componeren en uitvoeren van stukken die gezamenlijk opgevoerd worden. Er wordt voor deze muziekreis speciaal een muziekstuk geschreven waarbij er partijen op maat zijn voor iedere muzikant. Een muziekstuk waarbij afwisselend door de leerlingen en de overige leden gespeeld zal worden. En natuurlijk ook samen. Een compositie zoals deze bestaat tot op heden nog niet. Ook worden er van de bestaande stukken eenvoudigere partijen geschreven die voor de leerlingen goed te spelen zijn.

Naast het musiceren is er in Brussel tijd voor andere activiteiten waarbij de leden (jong en oud) elkaar op een ander vlak leren kennen. Het verenigingsbestuur verwacht dat de studiereis de diverse orkesten van de harmonie een muzikale injectie geeft. Het resultaat van het actieve weekend in België is te zien tijdens het concert in het Noord Brabantse Kruisland.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen