Tribute to Bob Dylan bij Bagels & Beans in Sittard

De muzikanten verzorgen de tribute. © Back to Dylan

Waan je bij Bagels & Beans in de Putstraat in Sittard zondag 27 oktober vanaf 14.02 even in de jaren zeventig tijdens de Tribute to Bob Dylan’s best years.

Redactie

Het is 1975. Het album ‘Desire’, met daarop inmiddels wereldberoemd protestlied ‘Hurricane’, is net uit en verovert de wereld. Back to Dylan neemt zijn publiek mee naar die tijd. Dylan is dan op tour met zijn Rolling Thunder Revue (onlangs nog te zien op Netflix). Hij was op zijn best. Met een topband achter en een violiste naast zich rijgt hij de klassiekers zowel akoestisch als elektrisch aan elkaar.

Back to Dylan is een eerbetoon aan deze beste muzikale jaren van de meesterliedjesschrijver. Dan Vanhoudt heeft de gave om de teksten van Dylan te reproduceren met evenveel venijn en enthousiasme. Zijn gitaarwerk is daarbij warm en virtuoos. Vanhoudt maakt van Dylan-evergreens, naar het voorbeeld van de meester zelf, zijn eigen versie en wordt ondersteund door zijn vaste companen Bass van Heel en Maikel Duijzings. Zij blijven steeds weer de basis strak trekken, zodat er een indrukwekkende en zeer muzikale band ontstaat die garant staat voor een hele avond meezingen, dansen en feesten. Violiste Monique Baggen maakt de groep compleet. In haar vrije rol als soliste en aanjager brengt ze menig muzikaal hart in vervoering.

Back to Dylan legt de nadruk op de periode ‘65-’75, maar ook later werk schuwen de muzikanten niet. Zo is de versie van ‘Everything is Broken’ rauw en ietwat dansbaar. Heupen los dus.

Voor meer info over Back to Dylan bel +31 (0)6 234 88887 of danvanhoudt@gmail.com