Event AgroLeeft bundelt kennis agrarisch onderwijs, ondernemers en politiek

Print
Event AgroLeeft bundelt kennis agrarisch onderwijs, ondernemers en politiek

Met docentstages, praktijkmiddagen voor studenten bij bedrijven, workshops en trainingen laat de agrarische sector zien dat er toekomst in zit. Afbeelding: Dion Huyberts

Venlo -

In het Future Forum op Brightlands Campus Greenport Venlo vond vrijdagmiddag het AgroLeeft event ‘4 jaar verbinding in de sector’ plaats. Honderd personen uit de agrarische sector kwamen hier samen tijdens de Dutch Food Week.

Na inleidingen door AgroLeeft-projectleider Marcel Creemers en dr. Martin Scholten, ecoloog en algemeen directeur Animal Sciences van Wageningen University & Research volgde een paneldiscussie tussen agrarische ondernemers, studenten en docenten. Aan het einde van de middag werd het boek ‘Wij zijn agro’ gepresenteerd en overhandigd aan de aanwezigen. Het boek is samengesteld met verhalen en opiniestukken van studenten, docenten, ondernemers en politici, die hiermee de agrosector van Zuidoost-Nederland een stem en een gezicht geeft.

Samenwerking

AgroLeeft is in 2015 opricht en is een samenwerking tussen het groene beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in de regio Zuidoost-Nederland. Door samen te werken aan onderwijsvernieuwing en een gezamenlijke werving en PR, zorgt AgroLeeft ervoor dat er voldoende personeel met relevante kennis voor deze sectoren beschikbaar blijft. Het hoofddoel is om zo veel mogelijk topmedewerkers op de arbeidsmarkt te brengen. De afgelopen vier jaar stonden in het teken van verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven in de agrosector. Hierdoor krijgen studenten nu de kans om opdrachten voor en met het bedrijfsleven uit te voeren. Daarnaast werden er bijvoorbeeld ook docentstages, praktijkmiddagen voor studenten bij bedrijven, workshops en trainingen voor het agrarisch bedrijfsleven georganiseerd. De samenwerkingen hebben een positieve impact op de inhoud van het onderwijs en bieden een toekomst in de sector. Ten opzichte van 2015 steeg het aantal studenten in de agrosector in deze regio namelijk met 67%, zo meldt AgroLeeft op haar website.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →