Dierbaar

Hanky de hunk, een van de grootste charmeurs van Heerlen

Print
Hanky de hunk, een van de grootste charmeurs van Heerlen

Hanky, de hunk: ‘Onze clown, vriend en boef. Hij is het allemaal.’ Afbeelding: PETER SCHOLS

Heerlen -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Hanky, de Berner Sennenhond van Sophie Bloemert en Ko van de Lagemaat uit Heerlen.

Aangenaam. Hanky (2). Eén van de grootste charmeurs van Heerlen. Tenminste, volgens baasjes Sophie Bloemert en Ko van de Lagemaat. „Iedereen in de buurt kent Hanky”, vertelt Sophie. „Dat komt door zijn formaat, het is een Berner Sennenhond van 44 kilo, maar vooral ook door zijn vriendelijkheid en zijn prachtige, witte bef. In Frankrijk op vakantie is-ie al adorable (aanbiddelijk) genoemd. En dat is-ie ook. Het is echt een aanwinst voor ons gezin.”

Zelfs het bangste en brutaalste keffertje houdt zich na een tijdje koest, als Hanky als een ware hunk rustig afwacht. Dan is het goed, kan een volgende ontmoeting op gekwispel rekenen. „Hij wil wel eens zomaar de straat oversteken, omdat er een ‘interessante’ hond aan de overkant aankomt...”

Eén keer presteerde Hanky - „De fokker noemde hem Led Zeppelin omdat-ie geboren werd tijdens de Top 2000, maar dat roept zo lastig...” - het om achter een loopse dame aan te rennen. En niet terug te komen. De baasjes zochten tot het donker werd, geen Hanky, geen dame. „We hebben die nacht nauwelijks geslapen. Afschuwelijk. En wie zat er de volgende ochtend op het terras? Met zijn vriendin? Hanky! Onze clown, vriend en boef. Hij is het allemaal.”