Léon Houben nieuwe commandant Brandweer Zuid-Limburg

Print
Léon Houben nieuwe commandant Brandweer Zuid-Limburg

De nieuwe brandweercommandant Léon Houben. Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen -

Léon Houben is door het bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg benoemd tot commandant van de Brandweer Zuid-Limburg.

Hij volgt met ingang van 1 januari 2020 Gerard van Klaveren op. Houben is tot op heden werkzaam als sectorhoofd basiszorg repressie en risicobeheersing bij de brandweer in Zuid-Limburg.

Houben heeft een lange geschiedenis binnen het brandweerdomein. Hij is opgegroeid in een brandweergezin en als 18-jarige gestart bij de brandweer in Susteren. Hij heeft hier alle functies doorlopen tot en met vrijwillig brandweercommandant.

Brandweer Zuid-Limburg staat aan de vooravond van een reorganisatie die vanaf 1 januari 2020 zal gaan plaatsvinden. „Houben zal hier sturing aan gaan geven, waarbij de doorontwikkeling van vakmanschap, informatiemanagement, bedrijfsvoering én het landelijke thema rondom de toekomst van de vrijwillige brandweer belangrijke thema’s zijn”, zo laat de Brandweer Zuid-Limburg weten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen