Speurtocht met QR-codes door Maankwartier

Print
Speurtocht met QR-codes door Maankwartier

Ook over de Heliostaat van het Maankwartier wordt uitleg gegeven in de plattegrond met digitale speurtocht. Afbeelding: Luc Lodder

HEERLEN / Hoensbroek -

Van het Maankwartier is een gedrukte plattegrond met QR-codes gemaakt.

Met de map kan men een tour door het Heerlense stationscomplex maken. De met de smartphone te downloaden QR-codes geven toegang tot video’s met leuke weetjes en achtergrondinformatie. Daarvoor dient men vooraf wel de gratis QR-app te installeren.

Vertellers

Michel Huisman, geestelijk vader en ontwerper van het Maankwartier, is een van de vertellers. De tour geeft volgens de makers onder meer geheimpjes prijs over de sterrenbeelden en de bijzondere lampen van het busstation. Ook het verhaal over de zevensprong, de Heliostaat en de steentjes uit de tijd van Marilyn Monroe passeren de revue.

De speurtocht is vanaf dinsdag 15 oktober gratis te verkrijgen bij ondernemers in het complex en Visit Zuid-Limburg aan de Bongerd 19.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen