LBM Concertconcoursen zijn peilstok van muzikaal niveau

Print
LBM Concertconcoursen zijn peilstok van muzikaal niveau

Afbeelding: De Limburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland -

De jaarlijkse LBM Concertconcoursen worden zondag 20 en 27 oktober gehouden in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Vijf harmonieën, vijf fanfares en één brassband uit verschillende divisies verzorgen concerten.

De Concertconcoursen, die sinds 1951 door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) worden georganiseerd, leveren een bijdrage aan het kwalitatieve niveau waarop de Limburgse muziekkorpsen functioneren. De muziekwedstrijd biedt hen de mogelijkheid om hun muzikale niveau te peilen. Daarbij krijgen zij punten ter verbetering middels een rapport dat door een deskundige jury wordt samengesteld. Dit jaar bestaat de jury uit Durk Lautenbach, Dick Bolt en Jan van der Roost.

Programma

Op zondag 20 oktober staan de harmonieën Koninklijk Erkende Harmonie Amicitia (Banholt), Harmonie St.-Michaël (Heugem-Maastricht), Harmonie De Vriendenkring (Well), Fanfare St.-Aldegondis (Maasbree) en Brass Band Merum (Herten) op het programma.

Op zondag 27 oktober is het de beurt aan de fanfares Muziek Vereniging Ons Genoegen (Oirlo), Fanfare De Maasgalm (Elsloo), Fanfare Sint Cecilia (Herten), Fanfare St.-Joseph (Pey) en de harmonieën Harmonie Amicitia (Vilt-Valkenburg a/d Geul) en Koninklijke Harmonie St.-Cecilia (Hoeselt-België). Bovendien, geeft Sjors Uitjens, winnaar van de Finale Jonge Solisten 2019, een optreden op de eerste zondag (20 oktober). Tom Linssen (winnaar van de Finale Jonge Solisten 2018 en runner up van 2019) geeft een optreden op zondag 27 oktober.

De entreeprijs voor de Concertconcoursen bedraagt 9 euro per persoon (incl. programmaboekje) per concoursdag. Toegangskaarten zijn op de dag zelf verkrijgbaar aan de kassa. Het volledige programma en meer informatie via de website www.lbmblaasmuziek.nl/concertconcoursen. Op deze website worden tijdens de concoursdagen ook de uitslagen bekendgemaakt. Ook dit jaar zijn de concoursdagen live te volgen via Blaasmuziek TV.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen