Aan tafel

Zelfgemaakt naanbrood met vezelrijke aubergine

Print
Zelfgemaakt naanbrood met vezelrijke aubergine

Dit naanbroodgerechtje kan als lunch of diner en zowel koud als warm gegeten worden. Afbeelding: Jaimy van Dijke

Dit zelfgemaakt naanbrood heeft lekkere toppings van hummus, granaatappel en heerlijke gegrilde aubergines. Lekker als avondeten of als lunch!

Een gemiddelde aubergine heeft 2,5 gram vezels per 100 gram, het is dus echt vezelrijk voedsel. Vezels zijn belangrijk om je darmen aan het werk te zetten, dus die aubergines zijn ook goed voor een gezonde darmflora.

De aubergine is lekker zacht van smaak en textuur en daarom zijn de knapperige granaatappelpitjes en de lente-ui erg lekker erbij.

Laat je niet afschrikken want dit gerechtje is echt binnen een handomdraai gemaakt. Het kan als lunch of diner en zowel koud als warm gegeten worden.

Naanbrood met gegrilde aubergine

Aantal: 4 stuks

Bereidingsduur: 45 minuten

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten:

2 aubergines

4 el granaatappelpitjes

5 gr verse platte peterselie

2 lente-uien

4 el hummus

olie om in te bakken

peper en zout

Naanbrood:

225 gr zelfrijzend bakmeel + extra voor het werkblad

200 gr yoghurt

1 el olie

1 tl gedroogde oregano

een snuf zout

Bereiding:

1. Snijd de aubergine in plakken, bestrooi ze met een beetje zout en laat de aubergine ongeveer 10 minuten zweten. Dep vervolgens af. Verhit een laag olie in de pan en bak de aubergines gaar en breng op smaak met peper en zout.

2. Meng in een kom de ingrediënten voor het naanbrood. Kneed een bal van het deeg en verdeel die vervolgens in 4 kleine ballen. Rol deze vervolgens uit tot 4 naan- broden. Bak het naanbrood in een koekenpan ongeveer 3-4 minuten aan elke kant of tot het brood gaar is. Het is niet nodig om olie toe te voegen, die zit al in het deeg.

3. Snijd de lente-uien in ringen.

4. Verdeel over elk naanbrood een eetlepel hummus, ¼ van de gebakken aubergine en ¼ van de granaatappelpitjes. Maak af met peterselie en lente-ui. Druppel eventueel nog een beetje olijfolie eroverheen.

Kijk voor meer kookspiratie op www.delimburger.nl/recepten

Jaimy van Dijke blogt op www.jaimyskitchen.nl