Informatiemiddag over euthanasie in Merode

Print
Informatiemiddag over euthanasie in Merode

Huisarts Constance de Vries. Afbeelding: Ermindo Armino

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

KBO afdeling Groot Stein verzorgt woensdag 30 oktober een informatiemiddag over euthanasie in café-brasserie Merode, Merodestraat 31 in Stein.

Constance de Vries, gepensioneerd huisarts en werkzaam voor het Expertisecentrum Euthanasie in Den Haag (voorheen de Levenseindekliniek) gaat voor de pauze onder andere in op de voorwaarden van de Wet Toetsing Levensbeëindiging, het toepassen van een euthanasie in de praktijk en de toetsing achteraf. Ook de inspraak van de familie en het voorkomen van euthanasie bij bepaalde ziektebeelden worden besproken.

Na de pauze wordt informatie gegeven over bijzondere ziektebeelden waarin euthanasie toegestaan is (bijvoorbeeld dementie) en wat het inhoudt om wilsbekwaam te zijn. Tenslotte wordt ingegaan op artikelen die in de pers verschenen zijn. De lezing wordt toegelicht aan de hand van filmpjes uit de praktijk.

De informatiemiddag begint om 14.00 en is rond 16.00 uur afgelopen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →