IJverige bevers knabbelen aan wilgen langs Kleine Geul: windvlaag blaast boom omver

Print
IJverige bevers knabbelen aan wilgen langs Kleine Geul: windvlaag blaast boom omver

Deze boom heeft het niet gered. Afbeelding: Rob Oostwegel

Geulhem -

Bevers hebben de afgelopen weken flink zitten knabbelen aan de wilgen langs de Kleine Geul bij Geulhem.

Bij een van de bomen hebben ze de stam van twee kanten aangevreten, waardoor die in de nacht van maandag op dinsdag bij een stevige windvlaag is omgevallen.

Het waterschap Limburg is dinsdag ter plaatse gaan kijken. De gevelde boom wordt opgeruimd. „Als die in het water terechtkomt, blokkeert de stam de waterstroom”, zegt een woordvoerder. „Dan kan de Geulhemermolen die er vlak achter ligt niet meer draaien.”

Lees verder onder de foto.

IJverige bevers knabbelen aan wilgen langs Kleine Geul: windvlaag blaast boom omver
De bevers hebben flink huisgehouden. Foto: Rob Oostwegel

De andere aangevreten bomen blijven voorlopig staan. Er loopt geen voetpad langs, aldus het waterschap, zodat er geen gevaar dreigt dat een omvallende boom toevallige voorbijgangers raakt en verwondt.

In natuurgebieden waar omgevallen bomen verder geen hinder of overlast veroorzaken, laat het waterschap ze in principe liggen, ook als ze in het water terechtkomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen