Groot gedeelte huishoudens Blerick zonder water na leidingbreuk

Print

Gaslek Blerick. Video: Track’88

Blerick -

Tientallen huishoudens in Blerick zit sinds dinsdagnacht zonder water.

Even voor tien uur dinsdagavond sloegen de hulpdiensten alarm vanwege een gaslek dat was ontstaan na een waterleidingbreuk.

Uit voorzorg moesten 75 bewoners aan de 1e Lambertusstraat, 2e Maasveldstraat, St. Willibrordstraat en de St. Servatiusstraat hun woningen verlaten. Zij werden opgevangen in ’t Raodhoes.

Gas

Volgens de brandweer duurde het uren voordat de eerste bewoners weer terug naar huis konden, omdat netbeheerder Enexis op vier punten het gas moest afsluiten. Ook bij drie woningen werd verhoogde gaswaarden gemeten. Om er zeker van te zijn dat dit niet het geval was, werden de voordeuren geforceerd zodat de brandweer metingen kon verrichten. Er waren geen bewoners aanwezig.

WML heeft de waterlekkage kunnen stoppen, maar een groot gedeelte van de wijk heeft geen water. Er zijn diverse watertappunten gemaakt waar water gehaald kan worden. Door de waterlekkage is één woning momenteel onbewoonbaar. WML laat weten dat het probleem rond de klok van 16.30 uur verholpen moet zijn.

Ontruiming

Vijf dagen geleden moesten ook al zo’n veertig huizen worden ontruimd vanwege een gaslekkage aan het Lambertusplein/1e Lambertusstraat. Destijds werd dat veroorzaakt door graafwerkzaamheden. Zo’n 25 mensen werden toen opgevangen in het voormalige raadhuis.

Lees ook: Groot gaslek in Blerick: woningen in vier straten ontruimd

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen