Oppe Plenk brengt klucht ‘Minnesjpel der maagde’ op de bühne

Print
Oppe Plenk brengt klucht ‘Minnesjpel der maagde’ op de bühne

Toneelvereniging Oppe Plenk. Afbeelding: Oppe Plenk

Herkenbosch / Sint Odiliënberg -

‘Minnesjpel der maagde’. Onder die titel brengt de Berger toneelvereniging Oppe Plenk een klucht op de bühne in Herkenbosch en Sint Odiliënberg. Het originele stuk van de hand van D.J. Eggengoor is in het dialect vertaald door J. Silkens.

Korte inhoud: op de boerderij van de gezusters Scheepers wordt een sinds 1822 verdwenen schilderij van Rubens ontdekt. Dit schilderij, getiteld ‘Minnespel der maagden’, wordt geveild en brengt miljoenen op. De zusjes hopen dat door het vele geld nu ook voor hen eindelijk het minnespel der liefde kan beginnen. Dat blijkt echter niet zo makkelijk te zijn en zorgt voor tal van komische verwikkelingen.

De klucht wordt zaterdag 19 oktober uitgevoerd in De Harch aan de Kloosterstraat 30 in Herkenbosch en zaterdag 26 oktober in zaal Bergerac aan de Schaapsweg 24 in Sint Odiliënberg. Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur. De entree bedraagt 9 euro. Kaarten reserveren kan via oppeplenk@gmail.com of tel. 0475-403852 of 402002.

Klik hier voor meer informatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen