Doorbraak

Nieuwbouwplan op Ruimte voor Ruimte-locatie

Print
Nieuwbouwplan op Ruimte voor Ruimte-locatie

De Ruimte voor Ruimte-locatie waar mogelijk 41 woningen en een zorgcomplex gebouwd worden. Afbeelding: Jos Gröniger

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Goed nieuws voor woningzoekenden Ottersum en omgeving. Het college van B en W in Gennep maakte woensdag bekend in principe medewerking te verlenen aan woningbouwontwikkeling aan de Goorseweg. Het perceel was kort na de eeuwwisseling bestemd als locatie voor Ruimte voor Ruimte-woningen. Het plan in vijf fasen voorziet in eerste instantie in 41 grondgebonden woningen en een zorgcomplex met 20 appartementen voor mensen met dementie.

Wethouder Rob Peperzak lichtte woensdagmorgen een tip van de sluier op. ,,Het is fantastisch nieuws. Na ruim vijftien jaar is er een doorbraak in de woningbouw in Ottersum.” Die zit namelijk al bijna tien jaar op slot. De woningen aan De Bonkelaar, de weg die aan de zuidkant van het loopt, zijn de laatste huizen die in Ottersum gerealiseerd werden. Het plan met de riante woningen is van de baan. Goed nieuws, omdat er geen markt voor was, stelt de wethouder. De plannen sluiten aan bij de regionale woonvisie. In de eerste fase wordt het plan met de ruim veertig sociale huur- en koopwoningen en het zorgcomplex gerealiseerd. Het is volgens de wethouder nog niet bekend welke zorgorganisatie het complex gaat exploiteren. De deze week aangeschoven waarnemend burgemeester Willibrord van Beek wees op een actueel voorbehoud. ,,Denk aan de stikstofwet”, luidde zijn nuchtere reactie in de euforische stemming. Wethouder Peperzak is desondanks positief gestemd. ,,Er gaan agrarische bedrijven stoppen, en ik verwacht dat er voldoende compensatie komt.” Binnenkort belegt Gennep een informatieavond voor omwonenden en andere belangstellenden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →