Valkenburg met inwoners in debat over toerisme

Print
Valkenburg met inwoners in debat over toerisme

Eerder dit jaar is Valkenburg nog uitgeroepen tot wandelgemeente van Nederland. Afbeelding: De Limburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De gemeente Valkenburg aan de Geul gaat volgende week met de eigen inwoners in debat over de lasten en de lusten van het toerisme.

Aanleiding is het onderzoek dat de provincie vorig jaar heeft laten doen naar de acceptatie van toerisme in Limburg. Uit die studie blijkt dat inwoners van Valkenburg over het algemeen tevreden zijn.

De gemeente heeft twee bewonersbijeenkomsten georganiseerd. Maandag is de eerste in het fietscentrum van Shimano op het Par’Course-complex, aanvang 19 uur. Dinsdag is een tweede sessie in zaal ’t Vöske in Berg en Terblijt. Die begint om 20.00 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen