Weekendexpositie over de bevrijding van Vaals

Print
Weekendexpositie over de bevrijding van Vaals

Amerikaanse bevrijders op het Drielandenpunt in Vaals. Afbeelding: De Limburger

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

De drie heemkundeverenigingen van Vaals, Lemiers en Vijlen houden komend weekend samen een expositie over de bevrijding van Vaals.

Heemkundevereniging Sankt Tolbert in Vaals houdt deze tentoonstelling samen met heemkundekringen Noabere va Viele in Vijlen en de Auw Kapel Lemiers. De gehuchten en kernen in de omgeving waren reeds enige tijd bevrijd, Vaals moest echter wachten. Een benauwde tijd brak aan voor de bewoners van de kern Vaals. Gewapende patrouilles van Amerikaanse en Duitse troepen voerden schermutselingen uit in de straten van Vaals.

Niemandsland

Aan de hand van unieke militaire berichten die de situatie in Vaals en de directe omgeving beschrijven, fotomateriaal, verhalen van inwoners, meldingen van de brandweer wordt een indringend beeld geschetst van de weken dat Vaals niemandsland was.

De expositie is te zien in het verenigingsgebouw van Heemkundekring Sankt Tolbert aan de Bloemendalstraat 11a.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen