‘De dag van de uitroeiing van de Armoede’

Print
‘De dag van de uitroeiing van de Armoede’
Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen -

Ook in de Oostelijke Mijnstreek wordt donderdag uitgebreid stilgestaan bij de ‘De dag van de uitroeiing van de Armoede’. Deze dag is in 1992 officieel erkend door de Verenigde Naties. De organisatie is in handen van verschillende burgerinitiatieven.

In Nuth staat de Extra Jarig dag! op het menu, van 14.00 tot 16.00 uur in het Meandergebouw, Pastorijstraat 31 in Nuth. Het betreft een alternatieve kinderverjaardag, waarbij internationale trakteer en uitdeel-recepten worden geproefd.

Broodjes en soep

Passanten op het plein voor de Plus in Schinveld kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur het gesprek aangaan en genieten van een vers gemaakte kop soep. In Brunssum is van 14.00 tot 18.00 uur De soepbus van het Leger des Heils aanwezig op het Lindeplein. Ook is er een inzameling van goed gebruikt speelgoed in Brunssum.

In het Wijkpunt aan het Sunplein in Nieuwenhagen kookt een voedingscoach samen met geïnteresseerden (‘budget-koken’), tussen 14.00 en 16.00 uur. In het Kerkgebouw De Ark (Op de Heugden 23 in Landgraaf) kunnen mensen onder het genot van een kop soep en broodjes elkaar ontmoeten en in gesprek gaan (van 14.00 tot 17.00 uur).

Samen soep eten en praten gebeurt ook in Heerlen en in Kerkrade. In Winkelcentrum Giesen-Bautsch (Corisbergweg, Heerlerbaan) tussen 12.00 en 15.00 uur, in Boekwinkel Van der Velden-van Dam (Promenade 153 in Heerlen-Centrum). In Kerkrade op de markt en in de HUB (Martin Buberplein 15), van 14.00 tot 17.00 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen