Ospeldijk is koploper qua interesse glasvezel kleine kernen

Print
Ospeldijk is koploper qua interesse glasvezel kleine kernen

Bij een percentage van 35 gaat de aanleg van glasvezel in de kleine kernen van start. Afbeelding: Glasvezel Buitenaf

Ospeldijk / Koningslust / Egchel / Grashoek / Leveroy / Altweerterheide / Tungelroy / Swartbroek / Ohé en Laak / Laar / Roggel -

Met 18 procent van de adressen die zijn aangemeld, is Ospeldijk koploper van de kleine kernen in Noordwest-Limburg voor de aanleg van glasvezel.

Glasvezel Buitenaf start met de aanleg van glasvezel zodra 35 procent van de adressen in een kleine kern is aangemeld. Dat percentage is met nog twee weken te gaan tot 28 oktober in nog geen enkele kern van Noordwest-Limburg gehaald. Donderdagavond zijn nog informatiebijeenkomsten in Altweerterheide en Leveroy waar respectievelijk 9 en 13 procent van de adressen mee willen doen. In het buitengebied is al glasvezel aangelegd, begin september is Glasvezel Buitenaf ook gestart met het werven van aansluitingen in de kleine kernen en op adressen waar coaxkabel ligt. In totaal wordt in Noordwest-Limburg ruim 830 kilometer gegraven, waarvan 750 kilometer is gerealiseerd. Naar verwachting zijn klanten in Nederweert, Egchel en Roggel eind 2019 aangesloten. De overige gebieden volgen begin 2020. In juli 2020 zijn alle buitengebieden van Noordwest Limburg aangesloten op glasvezel.