Waterschap houdt spreekuur in Thorn en Wessem

Print
Waterschap houdt spreekuur in Thorn en Wessem

Ter illustratie. Afbeelding: Archief De Limburger/Ermindo Armino

Thorn / Wessem -

Waterschap Limburg gaat in Thorn en Wessem in gesprek met burgers over de plannen voor dijkversterking en het geplande overloopgebied tussen beide dorpen.

Tegen dit retentiebekken bestaat veel weerstand onder de bevolking, zo concludeerde het waterschap eerder. Het beoogde waterbergend gebied moet dienen als overloop bij een hoge waterstand in de Maas. Twintig huizen en zes bedrijven zouden dan ten prooi vallen aan het water. De minister neemt, na advies van het waterschap, in november een besluit over het retentiebekken. Waterschap Limburg besluit over de dijkversterking. Deze zijn in de toekomst niet sterk en hoog genoeg om het achterland te beschermen. De spreekuren zijn op maandag 21 oktober van 16.00 tot 18.00 in La Ville Blance in Thorn en op donderdag 24 oktober van 16.00 tot 18.00 in De Knip in Wessem.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →