Hart voor Hart Roerdalen houdt informatieavond in Vlodrop

Print
Hart voor Hart Roerdalen houdt informatieavond in Vlodrop

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Vlodrop -

Hart voor Hart Roerdalen is een systeem waarbij vrijwilligers snel en efficiënt hulp verlenen wanneer iemand getroffen wordt door een hartstilstand. Op maandag 28 oktober is een informatieavond over dit initiatief in cafézaal Roerzicht in Vlodrop.

„Hart voor Hart Roerdalen bestaat uit twee netwerken”, vertelt Mieke van Cruchten-Schmits van de EHBO-vereniging Herkenbosch en een van de oprichtsters van het initiatief. „Het eerste netwerk bestaat uit vrijwilligers die weten hoe ze hulp kunnen bieden bij een hartstilstand. Het andere wordt gevormd door automatische externe defibrillatoren, AED’s, die worden ingezet als iemand gereanimeerd moet worden. Ze hangen verspreid over alle dorpen en buurtschappen van Roerdalen.”

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom bij Hart voor Hart Roerdalen. Mieke van Cruchten: „Ik heb zelf al een aantal keer ervaren hoe belangrijk het is dat er snel iemand kan helpen bij een hartaanval. We hebben al een paar keer een leven gered. Daarom blijven we zoeken naar mensen die zich bij ons willen aansluiten. Hoe meer vrijwilligers, hoe sneller we ter plekke kunnen zijn als iemand een hartaanval heeft.”

De vrijwilligers die bij Hart voor Hart Roerdalen zijn aangesloten, hebben een reanimatie- of een AED-diploma. Wie nog geen diploma heeft, maar wel bereid is om dit te halen, krijgt een gedeelte van de kosten van de opleiding vergoed door de gemeente.

De informatieavond in cafézaal Roerzicht aan de Grootestraat 36 in Vlodrop op maandag 28 oktober begint om 20.00 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via de website www.burgerhulpverleninglimburg.nl. Bezoekers dienen hun identiteitsbewijs mee te nemen.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Els Wolfs van de gemeente Roerdalen via (0475) 538 888.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen