Museum van de Vrouw Echt zoekt oorlogsverhalen

Print
Museum van de Vrouw Echt zoekt oorlogsverhalen

Hoe beleefden vrouwen de Tweede Wereldoorlog? Afbeelding: Archief De Limburger/Jef Naseman

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

In de nieuwe tentoonstelling ‘Stille Kracht’, die loopt van 21 december 2019 tot 1 december 2020 bij het Museum van de Vrouw in Echt, staat de Tweede Wereldoorlog centraal.

Niet in de vorm van militaire operaties, grootse herdenkingen of concentratiekampen, maar vanuit herinneringen van mensen en dan met name hoe vrouwen deze oorlogsjaren beleefden. Museummedewerkers voerden gesprekken met mensen over de periode 1940-1945 maar men wil graag een zo breed mogelijk beeld krijgen. Vandaar dat men de oproep doet aan mensen om hun verhalen, emoties, herinneringen te delen. Deze worden niet alleen gebruikt bij de tentoonstelling maar worden ook gebundeld. Teksten kunnen worden aangeleverd via info@museumvandevrouw.nl (o.v.v. WO2 verhalen) of schriftelijk bij Leeswinkel Echt van de Domijnen, zorgcentrum de Egte en het Museum van de Vrouw. Meer info bij Dorien van Meel (0475-201002).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen