Toneelvereniging De Speelman wint een ‘Muulke’

Print
Toneelvereniging De Speelman wint een ‘Muulke’

Afbeelding: Archieffoto De Limburger

Eys -

Toneelvereniging De Speelman uit Eys is tijdens de jaarlijkse Aovend van ’t Muulke in de prijzen gevallen. De vereniging werd geëerd met een ‘Muulke’, een prijs van de Limburgse Federatie voor Amateurtoneel (LFA).

De prijzen worden in verschillende categorieën uitgereikt. De Speelman werd genomineerd voor de voorstelling ‘Veugelke op de camping’. De categorie was ‘Meest opvallende vormgeving van een voorstelling’.

Camping

Het stuk speelt zich af op een camping en om dat zo goed mogelijk uit te beelden, werd gekozen om op het voetbalveld van SV Zwart Wit 19 (toneel) te spelen. Met tenten, caravans, een heus toiletgebouw en tal van kleine details werd er een echte camping neergezet en een gezellige sfeer gecreëerd. Iets dat de jury van de LFA zeker niet ontgaan was. In hun rapport schreven ze dat het gehele decor echt aanvoelde als een camping en dat het een genot was om te kijken.

Motivatie

Voor de toneelvereniging is deze prijs een enorme motivatie om ook komend jaar weer een nieuw stuk te brengen. Inmiddels zijn de acteurs en de regiegroep weer druk bezig om in maart 2020 op te kunnen treden. De voorstellingen gaan door op 6, 7 en 8 maart 2020 in het eigen theater, de gymzaal aan het kermisplein in Eys.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen