5 must do’s in exotisch Gambia

Print
5 must do’s in exotisch Gambia

Afbeelding: Corendon, exotisch Gambia

Heb jij in de wintermaanden of het vroege voorjaar ook zo’n behoefte aan een weekje zon en warmte? Denk dan eens aan Gambia voor een winterzonvakantie. De fijne temperatuur, de kleurrijke bevolking en het exotische natuurschoon maken van dit Afrikaanse land een geweldige vakantiebestemming. En dat op slechts zes uur vliegen!

Corendon heeft alvast 5 must do’s op een rijtje gezet.

1. Exotisch natuurschoon
Gambia is een eco-bestemming en heeft veel moois te bieden. Vanwege het subtropisch klimaat groeit er een grote verscheidenheid aan vegetatie. Zo vind je hier palmbomen, mangrovebossen en de typisch Afrikaanse baobab boom. Het beschermde nationale natuurgebied Abuko Nature Reserve herbergt een groot deel van Gambia’s wildlife waaronder vele vogelsoorten, krokodillen, apen, nijlpaarden en slangen. Dit kleine reservaat toont je prachtige flora en fauna en is een walhalla voor vogelliefhebbers. Maak een mooie natuurwandeling en schuif daarna aan voor een lunch in de prachtige omgeving van de dichtbijgelegen Lamin lodge.

2. Vogelparadijs
Los van de fijne stranden en de hartelijkheid van de bevolking is Gambia een waar vogelparadijs. Langs de waterkant van de Gambia rivier groeien mangrovebossen waarin zich tientallen vogelsoorten en reptielen ophouden. Vogelliefhebbers kunnen hier sowieso hun hart ophalen. Volgens de laatste telling heeft het land meer dan 450 verschillende soorten exotische vogels. Om deze te spotten worden in het achterland speciale vogelsafari’s georganiseerd.

3. Kleurrijke markten
Prachtig geklede vrouwen in traditionele jurken en met schitterende hoofddeksels, kleurrijke markten en in vrolijke kleuren geschilderde huisjes bepalen het straatbeeld. Er wordt gelachen, gedanst en gesjanst. Gambia wordt niet voor niets de Smiling Coast genoemd. Bezoek de Albert Market en Arch 22 in de hoofdstad Banjul, een ware belevenis om kennis te maken met het alledaagse Afrikaanse leven. De couleur locale spat er vanaf met geuren en kleuren die compleet afwijken van wat we in Nederland gewend zijn. Slenter langs de stalletjes en bekijk alle exotische groenten en fruitsoorten. Je weet gewoon niet waar je kijken moet. De geuren, de drukte, de voorbijstuivende ruisende kleurrijke jurken, het is op en top Afrika.

4. 4-wheeldrive adventure
Maak een safari door het zuidwestelijk gedeelte van Gambia tot aan de grens met Senegal. Een avontuurlijke tocht over bushtracks waarbij je kennismaakt met het platteland en diverse dorpjes met lokale markten en een schooltje. Ook een boottocht is onderdeel van deze excursie, waarbij je krokodillen en prachtige vogels kunt spotten. Lunch op het meest zuidelijk gelegen strand, vlak bij Senegal. Na de lunch rijd je verder naar het vissersdorpje Tanji waar, als het even meezit, de vissers net met hun verse vangst binnenvaren.

5. Makasutu/Brikama
Tijdens deze uitstap bezoek je het prachtige ecologische natuurpark Makasutu Palm Forrest, dat aan de oevers van de Gambia rivier ligt. De rivier wordt omzoomd door schitterende mangroves, savannes en bossen. Je maakt een wandeling door de jungle waar je de meest exotische vogels en misschien zelfs ook nijlpaarden of krokodillen kunt spotten. Een uitgeholde boomstam ligt vervolgens uitnodigend voor je klaar waarmee een mooie boottocht wordt gemaakt. Trek gekregen? Geniet van een traditionele lunch waarna de lokale bevolking je vermaakt met dans en muziek. Op de terugweg bezoek je Brikama, bekend om z’n houtsnijwerk.

Ook het Afrikaanse leven ontdekken?
Dat kan! Corendon vliegt meerdere dagen vanaf Maastricht Aachen Airport naar deze exotische bestemming. Vlieg je vanaf deze prachtig gerenoveerde luchthaven, dan betekent dit: gratis parkeren, een snelle incheck en nauwelijks wachtrijen.