Dubbelconcert van Luxemburgs orkest en Grevenbichtse Aurora

Print
Dubbelconcert van Luxemburgs orkest en Grevenbichtse Aurora

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Musique Militaire Grand-Ducale verzorgt zaterdag 19 oktober in Schouwburg de Domijnen in Sittard een concert. Dit Luxemburgse militaire orkest is te gast bij de jubilerende Koninklijke Harmonie Aurora. De ‘oude’ harmonie van Grevenbicht viert samen met de Luxemburgers het 155 jarige bestaan van de vereniging.

Musique Militaire Grand-Ducale uit Luxemburg bestaat uit 60 beroepsmuzikanten die garant staan voor een hoogwaardig muzikaal programma. Het orkest is opgericht in 1842 en speelt sinds die tijd een belangrijke rol in het muzikale leven van Luxemburg. Het orkest staat sinds 1 augustus 2012 onder leiding van chef-dirigent Jean-Claude Braun. Musique Militaire Grand-Ducale treedt met name op tijdens officiële plechtigheden van het groothertogelijk hof, de staatsoverheid en het leger van Luxemburg. Jaarlijks geeft het orkest zo’n 50 concerten, zowel in binnen- als in buitenland. Daarnaast neemt het deel aan talrijke opnamen voor grote muziekuitgevers.

Het optreden van het Luxemburgse orkest begint 19 oktober om 20.00 uur. Maar om 16.00 uur die dag kunt u in de Domijnen al luisteren naar het jubileumconcert van de Koninklijke Harmonie Aurora. Vanwege de herdenking van 75 jaar bevrijding voert de harmonie een programma uit met als titel ‘Vrijheid’. Speciaal voor deze gelegenheid componeerde Aurora-dirigent Christaan Janssen het muziekwerk 75 Jaor Vreej. Aurora treedt op samen met de zangkoren Escolum, Crescendo en Octetnog.

De entree voor beide concerten bedraagt 12,50 euro. Tickets zijn te bestellen via http://khaurora.nl/concert/ of op woensdag 16 oktober tussen 19.00 en 20.00 uur bij café Aurora in Grevenbicht.