Jeugd Sportclub Irene zette zich in tegen eenzaamheid ouderen

Print
Jeugd Sportclub Irene zette zich in tegen eenzaamheid ouderen

Jong en oud ontmoet elkaar bij De Buitenspel van van KERNgezond. Afbeelding: Stichting KERNgezond

Tegelen -

De jeugd van Sportclub Irene was afgelopen woensdag wederom te gast bij de ouderen van Zorginstelling De Nieuwe Munt in Tegelen, in het kader van KERNgezond De Buitenspelval. Stichting KERNgezond heeft dit traject drie jaar geleden opgezet met medewerking van De Zorggroep, Sportclub Irene en Rabobank Venlo e.o. Het traject gaat nu verder zonder begeleiding vanuit Stichting KERNgezond.

KERNgezond De Buitenspelval gaat erom dat ouderen niet buitenspel mogen komen te staan. Eenzaamheid onder ouderen is een nog steeds groeiende maatschappelijke uitdaging. Door samen met een vaste groep jongeren van een sportverenigingen het gehele jaar door activiteiten te beleven wordt hiervoor gezorgd. Men leert van elkaar en krijgt begrip en respect voor elkaar. En ook ‘iets over hebben voor een ander’ komt terug in dit traject waar de jeugd uit eigen vrije wil aansluit. De jeugd gaat met deze ouderen spellen, quizen, wandelen, koken, naar het voetbal kijken en op excursie.

Stichting KERNgezond is op meerdere locaties actief met traject De Buitenspelval. In Venlo bij de zorginstellingen Sinselhof en Crescendo, in Baarlo bij de Weem, in Kessel bij het Hof van Kessel, in Roermond bij Roncalli en RCG, in Gennep bij Libermannhof, in Heythuysen bij De Kreppel en binnenkort ook in Haelen en Neer.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen