Dier van de week

Dier van de week: Nala

Print
Dier van de week: Nala

Nala. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Kerkrade / Eygelshoven / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week; poesje Nala die er niet alleen aandoenlijk uitziet maar ook nog eens onwijs lief is.

Leukste kenmerk?

„Nala is een enorm makkelijk katje van pas twee jaar oud. Luid miauwend komt ze je tegemoet gelopen en maakt ze snel duidelijk wat ze van je wil: aandacht! Ze kan met andere katten overweg, ze kan het goed vinden met kinderen van alle leeftijden en is ook nog eens een van de grootste knuffelkonten die momenteel bij ons verblijft. Wat kun je je als toekomstig baasje nu nog meer wensen?!”

Wat is haar favoriete bezigheid?

„Nala is het liefst lekker bij je in de buurt. Of dat is om te knuffelen, op schoot te zitten of om te spelen; daar heeft ze geen voorkeur voor. Lekker bij het baasje zijn; dan is Nala op haar gelukkigst. We gunnen haar dit van harte want toen ze bij ons binnenkwam zat ze niet lekker in haar vel. Ze had flinke huidproblemen en was hoogzwanger. In die toestand werd zij helemaal alleen op straat aangetroffen. Haar kitten heeft inmiddels een thuis gevonden, nu Nala nog!”

Heeft Nala minpuntjes?

„Nala’s huidprobleem is gedurende de afgelopen weken enorm verbeterd maar blijft een aandachtspunt. Ze krijgt hypoallergene voeding en zal dit de rest van haar leven moeten blijven eten.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Voor Nala zijn we op zoek naar een baas die minstens zo verzot is op knuffelen als zij is. Ze is prima geschikt als gezelschap voor een (jong) gezin. Ook kan ze geplaatst worden bij mensen die al een, of meerdere, katten hebben.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van Nala? Neem dan contact op met Dierenbescherminscentrum Limburg via limburg@dierenbescherming.nl en maak snel kennis met haar.