Boek ‘Koningsbosch, Mien Heem, ’t Boesjer Landj’

Print
Boek ‘Koningsbosch, Mien Heem, ’t Boesjer Landj’

Het boek wordt medio december uitgegeven. Afbeelding: Heemkundekring Echterlandj

Koningsbosch -

De ‘Boesjer’ ontwikkeling op het gebied van bosgebruik en regelgeving, grensgeschillen, het ontstaan van het dorp, de parochie en het klooster worden in detail beschreven in het boek ‘Koningsbosch, Mien Heem, ’t Boesjer Landj’. De auteurs Wiek Brandts en Jos Loete hebben jarenlang onderzoek gedaan naar de historie van Koningsbosch en raadpleegden hiervoor archieven en bibliotheken in binnen- en buitenland. Het boek wordt medio december uitgegeven.

De inhoud van het boek reikt veel verder dan de titel doet vermoeden. Op meerdere fronten is het regio- en grensoverschrijdend. Het boek omvat ruim 350 pagina’s op mat satijnen papier en wordt ingebonden en met harde kaft uitgegeven. De eventuele opbrengst van het boek, dat wordt uitgegeven met medewerking van Bert Hendricks, Hennie Mohren en Heemkundekring Echter Landj komt geheel ten goede aan de gemeenschap van Koningsbosch.

Tot en met 14 november is er de mogelijkheid om boeken te bestellen voor een inschrijfprijs van € 25,00, exclusief eventuele verzendkosten. Boeken kunnen online besteld worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen