Beste B & B

De Gasthoeve op één bij Eropuit in Eigen Land

Print
De Gasthoeve op één bij Eropuit in Eigen Land

Wethouder Frans Pekema (l) feliciteert Evelien Peers en Jan Kooijman met de uitverkiezing. Afbeelding: Marc Vroemen/Marker Ontwerp

Siebengewald / Afferden / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

,Dit is de bevestiging dat we op de goede weg zijn.” Evelien Peters en haar partner Jan Kooijman uit Siebengewald vielen deze week in de prijzen bij de uitverkiezing van beste Bed & Breadfasts bij brancheorganisatie Eropuit in Eigen Land. Hun verblijf De Gasthoeve werd uitgeroepen tot beste B & B. Voor de Bergense wethouder Frans Pekema was dat aanleiding het gastpaar te feliciteren.

Vorig jaar werd De Gasthoeve nog tweede in de wedstrijd bij de landelijke organisatie. De eerste prijs lag dus in de lijn der verwachtingen? ,,Nou, we waren toch wel verrast hoor. We hoopten heel erg dat we zouden winnen. Deze prijs geeft ook aan dat onze gasten tevreden zijn over De Gasthoeve”, zegt de gastvrouw.

Evelien Peters en Jan Kooijman streken dertien jaar geleden vanuit Nijmegen neer aan de Gochsedijk in Siebengewald. ,,We kochten deze boerderij en genoten van de prachtige plaats. Naar verloop van tijd bedachten we dat we een bed & breakfast wilden beginnen”, zegt Peters. Nadat de kinderen het huis verlaten hadden werden de plannen gerealiseerd. ,,Zes jaar geleden openden we de B & B waar we acht gasten kunnen ontvangen. We hebben een onder andere een familiekamer, twee tweepersoonskamers en een gemeenschappelijke ruimte met zithoek.”

Met de tweede en eerste prijs in de verkiezing van Eropuit in Eigen Land lijkt het plafond bereikt, of lonkt deelname aan het tv-programma Bed & Breakfast? ,,We hebben het er eerlijk gezegd wel eens over gehad om ons op te geven. Zo ver is het nog niet gekomen, maar wie weet”, besluit de gastvrouw.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →