Drie doden bij ernstig ongeluk op A2

Print
Drie doden bij ernstig ongeluk op A2

De ravage was groot na het ernstige ongeluk op de A2. Afbeelding: Petershotnews

Bij een ernstig ongeluk op de A2, ter hoogte van Vinkeveen, zijn donderdag drie personen om het leven gekomen. Eén gewonde is naar het ziekenhuis gebracht. Meerdere auto’s waren bij het ongeval betrokken.

De weg werd donderdagmiddag tussen Utrecht en Amsterdam bij Vinkeveen en Breukelen helemaal afgesloten na het ernstige ongeval. Een auto was via de middenberm op de verkeerde weghelft terechtgekomen en botste daar op tegemoetkomend verkeer. Aanvankelijk leek het erop dat er sprake was van een spookrijder.

Bij het ongeval waren drie auto’s betrokken, waarvan er twee volledig verwoest zijn. Een motorblok werd uit een van de betrokken voertuigen geslingerd en belandde op de snelweg.

Traumahelikopter op snelweg

Drie ambulances kwamen ter plaatse, ook is een traumahelikopter midden op de weg geland. Hulpdiensten schaalden op naar een GRIP 1-situatie, dat wordt alleen bij zeer ernstige omstandigheden gedaan.

Het verkeer naar Amsterdam is omgeleid. Ook de A2 in de richting van Utrecht werd door het ongeval één rijstrook afgesloten.