Roda JC wil reeks van goede resultaten uitbreiden

Print
Roda JC wil reeks van goede resultaten uitbreiden

Jean-Paul de Jong. Afbeelding: Pro Shots -Henk Korzelius

Kerkrade / Eygelshoven -

Na een knap gelijkspel tegen De Graafschap en overwinningen op Telstar en Helmond Sport, heeft Roda JC de smaak te pakken. Trainer Jean-Paul de Jong wil meer.

Hij wil ‘een serie’ neerzetten, de - nog korte - reeks goede resultaten uitbreiden. Om te beginnen met succes vrijdag (20.00 uur) in Den Bosch, tegen de plaatselijke FC. Dat zal niet eenvoudig worden, weet De Jong. „Den Bosch staat heel dicht bij ons op de ranglijst en is zelfs al vier wedstrijden ongeslagen. Ze maken op mij een dynamische, frisse indruk.”

Beloning

Over de eigen resultaten heeft De Jong ook niet te klagen. De laatste twee duels werden gewonnen. „We hebben onszelf beloond voor de ontwikkeling die we doormaken. Het is nu zaak daar op voort te borduren. We zien overigens ook in dat er nog punten te verbeteren zijn. Aan de bal kunnen we bijvoorbeeld betere keuzes maken.”

Training hervat

Een grote zege als die op Helmond Sport (4-0) stimuleert volgens De Jong. „Dan kun je de lat weer eens hoger leggen.” Zeker nu het aantal blessures binnen de Roda JC-selectie afneemt. Yann Aurel Bisseck, Mitchel Keulen en Roshon van Eijma trainen weer met de groep mee. Van Eijma is zelfs weer beschikbaar vrijdag in Den Bosch. Net als Nicky Souren, die vorige week ziek was. De rentree van Richard Jensen zal daarentegen nog op zich laten wachten.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot - KDS #12. Video: De Limburger