Advocaat van meest gezochte crimineel Taghi stopt: ‘oneerlijk proces’

Print
Advocaat van meest gezochte crimineel Taghi stopt: ‘oneerlijk proces’

Advocate Inez Weski komt aan bij de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. Afbeelding: ANP

Advocaat Inez Weski stopt per direct met de verdediging van Ridouan Taghi. Dat zegt de raadsvrouw van de meest gezochte verdachte van ons land in een interview met EenVandaag.

Strafrechtadvocaat Weski noemt het liquidatieproces ‘Marengo’, waarin Taghi hoofdverdachte is, geen eerlijk proces. Ze vindt dat ze van de rechtbank onvoldoende onderzoek mag doen naar de verklaringen van de kroongetuige en de geheime berichten die verdachten naar elkaar stuurden. ,,De beslissing is nu dat deze verdediging, de verdediging neerlegt. We laten het over aan de rechtbank’’, zegt Weski.

De voortvluchtige Ridouan Taghi steunt het besluit van zijn advocaat om de verdediging neer te leggen. ,,Het is niet een breuk met mijn cliënt, maar een breuk met dit proces’’, aldus Weski.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen