Brandende auto met jerrycans rijdt politiebureau Kerkrade in

Print

Video: Track ‘88

Kerkrade / Eygelshoven -

Een auto met daarin meerdere jerrycans is vrijdagochtend een politiebureau in Kerkrade ingereden. Er is geprobeerd om de auto aan te steken. Er ontstond een klein brandje in het voertuig, maar dat kon snel worden geblust.

Er raakte niemand gewond bij het incident. Het is niet bekend of dit de eigenaar van de auto is. Een 30-jarige man uit Brunssum heeft zich tegen 06.00 uur gemeld bij de politie in Heerlen. De politie heeft de man aangehouden. Of de man een bekende is van de politie, is niet duidelijk. Ook het motief van de man is nog niet bekend.

Het incident gebeurde even na 05.00 uur aan de Kerkradersteenweg. De auto reed daar door de glazen pui van de ingang van het bureau. Het pand is flink beschadigd en is afgezet. Volgens een woordvoerder van de politie woedde er een brandje in de auto. In het voertuig lagen jerrycans met een nog onbekende vloeistof.

In het gebouw waren sporen van braak zichtbaar. De politie vermoedde dat er meer mensen in het gebouw waren. Agenten hebben het gebouw volledig doorzocht. Er werden geen andere personen aangetroffen.

Bedreigingen

Er waren twee politieagenten in het gebouw toen de auto tegen de voordeur aanreed. Ze zaten volgens een woordvoerder aan de andere kant van het pand en hadden het aanvankelijk niet door. Het is volgens de zegsman niet bekend of er recentelijk bedreigingen zijn binnengekomen bij het politiebureau. Dit wordt onderzocht. Ook wordt gekeken of er meerdere daders bij de actie betrokken waren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen