Zeg het maar...

Wiel Ladeur strikte zelfs Mark Rutte om te doneren aan het goede doel

Print
Wiel Ladeur strikte zelfs Mark Rutte om te doneren aan het goede doel

Wiel Ladeur. Afbeelding: privé

Hoensbroek / Heerlen -

Hij wist vorig jaar zelfs Mark Rutte te strikken om geld te doneren aan het goede doel. Vrijdag maakte Wiel Ladeur in Kasteel Hoensbroek zijn plannen bekend voor zijn nieuwe stichting.

Hoe heeft u Mark Rutte zover gekregen om geld te doneren?

„Ik ben lid van de VVD en op een bijeenkomst kwam ik hem tegen en heb hem info gegeven over de Pip en Teun Foundation. Op weg naar huis belde hij me dat hij een bedrag wilde doneren.”

Vrijdag maakte u de plannen bekend van Stichting NousVentoux2020.nl. Wat gaat jullie doen?

„Onze stichting zet zich in ter bevordering en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar ernstige en zeldzame ziektes. Daarvoor houden we een sponsoravond op 25 april 2020, de verjaardag van Johan Cruyff, en organiseren we een fietstocht waar de Mont Ventoux bedwongen wordt op 20 juni 2020.”

U benoemt specifiek de verjaardag van Johan Cruyff. Waarom?

„De Johan Cruyff Foundation is een van de goede doelen waar we het geld aan schenken. Verder ondersteunen we NCFS, Metakids en Lob’Star.”

Waarom zetten jullie je specifiek in voor onderzoek naar ernstige en zeldzame ziektes?

„Dat komt ook deels door eigen ervaring. Ik heb zelf een lichte vorm van taaislijmziekte.”

Is de keuze voor de Mont Ventoux bewust?

„We hebben ons aangesloten bij de Belgische organisatie Sporta. Zij organiseren al 15 jaar beklimmingen van de berg. Voor 150 euro kunnen deelnemers die dag de berg beklimmen, dat is onder andere inclusief een feestavond. Verder kunnen mensen ons ook steunen door donaties te doen via website: www.NousVentoux2020.nl.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen