Verrassende ontmoeting tussen EMM Wessem en Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg

Print
Verrassende ontmoeting tussen EMM Wessem en Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg

Koninklijke Harmonie EMM Wessem. Afbeelding: EMM WESSEM

Wessem -

Onder de noemer Verrassende Ontmoetingen brengt Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht (EMM) uit Wessem zondagmiddag 27 oktober in Theaters Tilburg aan het Louis Bouwmeesterplein in Tilburg een herfstconcert ten gehore. De concertmiddag staat in het teken van een muzikale ontmoeting met Koninklijke Harmonie Orpheus uit Tilburg.

Het Tilburgse orkest voert onder leiding van Hardy Mertens een aantal composities uit de Donaumonarchie uit waaronder Kaddish van William Francis McBeth en delen uit de suite Ungarische Volkstänze van Leo Weiner. Ook Shalom van Israel Goldfarb passeert de revue. Solist Theo Gerris brengt een compositie van de traditionele Doïna op klarinet. Ze sluiten af met de Kaiserin Sissi Marsch van Timo Dellweg.

EMM Wessem voert onder leiding van Bart Partouns vanuit het thema Beauty and the Beast de compositie October van Eric Whitacre uit, gevolgd door Cappriccio for Wind Orchestra van Christiaan Janssen. Solist Luc Geraats speelt The Beast op bastuba. Hekkensluiter is de finale uit de vijfde symfonie van Dmitri Sjostakovitsj.

Kaarten zijn voor 13 euro in de voorverkoop verkrijgbaar via secretaris@emmwessem.nl. De kassaprijs bedraagt 15 euro. De concertmiddag begint om 14.30 uur. Kijk hier voor meer informatie.