Minister over rammen politiebureau Kerkrade: ‘Keihard ingaan tegen hufterig gedrag’

Print
Minister over rammen politiebureau Kerkrade: ‘Keihard ingaan tegen hufterig gedrag’

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) Afbeelding: ANP

Kerkrade / Eygelshoven -

Het is „heel ernstig” dat een auto met daarin jerrycans een politiebureau in Kerkrade is ingereden, vindt minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). De politiek moet „keihard tegen dit soort hufterig gedrag ingaan”.

Schrikken doet hij niet meer van dit soort nieuws, aldus de bewindsman. „Dat zegt wel iets over wat we het afgelopen jaar gezien hebben.” Grapperhaus noemt als voorbeeld de vergismoorden die de afgelopen tijd zijn gepleegd, en de aanslagen op de redactie van tijdschrift Panorama en dagblad De Telegraaf.

Lees ook: Brandende auto met jerrycans rijdt politiebureau Kerkrade in

Onderzoek afwachten

Dat er weer een actie tegen de politie lijkt te zijn, is kwalijk. „Daar ben ik heel fel over.” Wel wil Grapperhaus het onderzoek afwachten voordat hij verdere conclusies trekt.

Over de veiligheid van Nederlandse politiebureaus zegt de minister desgevraagd dat daar „regelmatig en onafhankelijk” op wordt gecontroleerd. Het incident in Kerkrade wordt mogelijk meegenomen in een toekomstige evaluatie.

De dader heeft in Kerkrade geprobeerd de auto aan te steken, maar er ontstond slechts een klein brandje. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Bekijk hier de beelden van het incident op het politiebureau in Kerkrade:

Video: Track ‘88

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen