Burgemeester Kerkrade verbijsterd: ‘Dit kunnen en willen we niet accepteren’

Print
Burgemeester Kerkrade verbijsterd: ‘Dit kunnen en willen we niet accepteren’

Burgemeester Dassen-Housen van Kerkrade. Afbeelding: ANP

Kerkrade / Eygelshoven -

Burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade is „verbijsterd” over de gebeurtenissen bij het politiebureau vrijdagochtend. „In het bureau werken mensen die staan voor de veiligheid in de samenleving”, zei ze vrijdagochtend. „De mensen moeten veilig hun werk kunnen doen. Dit vind ik ernstig!”

De burgemeester is heel blij dat niemand gewond is geraakt. „Met de twee agenten die tijdens het incident in het bureau aanwezig waren, gaat het goed. Maar dit is wel iets wat indruk op hen maakt.”

Lees ook: Brandende auto met jerrycans rijdt politiebureau Kerkrade in

Dassen-Housen heeft contact gehad met de politiechef. „Samen hebben we geconcludeerd: dit kunnen en willen we niet accepteren.”

Bekijk hier de beelden van het incident op het politiebureau in Kerkrade:

Video: Track ‘88

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen