Politiebureau Kerkrade blijft tot en met maandag dicht

Print

Auto rijdt politiebureau binnen. Video: Track ‘88

Kerkrade / Eygelshoven -

Het politiebureau in Kerkrade blijft tot en met maandag gesloten vanwege de schade die is aangericht nadat een auto vrijdagochtend het bureau binnenreed. Mensen in Kerkrade kunnen terecht op de bureaus in Heerlen en Brunssum.

Het pand was vrijdagochtend met hekken en zwarte doeken omgeven. Binnen deze hekken deden rechercheurs forensisch onderzoek.

Voor het bureau stond ook een Duitse politiewagen. Volgens een woordvoerder van de politie Limburg omdat direct na de aanslag ook de Duitse politie naar de gevluchte dader uitkeek, voor het geval die de grens over zou steken. De omgeving van het bureau is wijd afgezet met linten. Het verkeer wordt omgeleid.

Lees ook: Brandende auto met jerrycans rijdt politiebureau Kerkrade in

Lees ook: Minister over rammen politiebureau Kerkrade: ‘Keihard ingaan tegen hufterig gedrag’

Lees ook: Burgemeester verbijsterd: ‘Dit kunnen en willen we niet accepteren’

De media mochten even een korte blik werpen op de aangerichte ravage. Duidelijk zichtbaar was de schade aan de glazen pui in de ingang van het bureau aan de Kerkradersteenweg. Voor de pui stond een donkerkleurige VW Passat sedan met door de politie afgedekte nummerplaten. De schade aan de pui is aanzienlijk. De Passat is achteruit de glazen wand in gereden, over enkele lage obstakels heen.

In de auto bevond zich volgens de woordvoerder „een behoorlijk aantal jerrycans” met een vloeistof die naar benzine rook. Er is een verdachte aangehouden. In de zaak is nog geen motief bekend.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen