Natuurwerkdag in adoptieproject Westering

Print
Natuurwerkdag in adoptieproject Westering

Afbeelding: Jeugd en Natuur Maasbree

Maasbree -

De leden van Jeugd & Natuur Maasbree doen zaterdag 2 november mee aan de Natuurwerkdag 2019. Vrijwilligers kunnen die dag samen met kinderen, familieleden of vrienden kleinschalig onderhoudswerk verrichten in het openbare groen.

De werkzaamheden bestaan uit snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, het knotten van wilgen, het maken van takkenrillen en verwijderen van riet in het adoptieproject Westering - een natuurgebied dat ontstaan is na de ruilverkaveling. Het gebied aan de Westeringlaan heeft alles in zich om een mooi stuk natuur te worden. Oude knoestige eiken markeren de hoge zandgronden, een aftakking van de Everlose beek vormt het lage natte gedeelte waar door kinderen vele knotwilgen zijn geplant. In het midden van het gebied bevindt zich een amfibieën poel.

Voordat iedereen de handen uit de mouwen steekt, is er een instructiemoment. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Het werk wordt begeleid door ervaren vrijwilligers die zelf ook meedoen. Halverwege de activiteiten is er een pauze met soep en een broodje.

Op de hoek Westeringlaan-Sevenumsedijk staat de ontmoetingsplek duidelijk aangegeven. Het strekt tot aanbeveling gepaste kleding te dragen: laarzen, spijkerbroek en een oude (regen)jas. De locatie is geschikt voor kinderen.

De werkzaamheden duren van 10.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 15.30 uur. Een dagdeel meewerken kan ook. In verband met de soep en de broodjes is aanmelden gewenst. Dit kan via de website www.natuurwerkdag.nl of bij Peter Schutte, tel. 077 4653183.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen