Eerste lustrum voor RepairCafé Echt

Print
Eerste lustrum voor RepairCafé Echt

Naast fietsen kunnen huishoudelijke apparaten worden gerepareerd. Afbeelding: Getty Images

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Op zaterdag 26 oktober is het precies vijf jaar geleden dat het RepairCafé Echt voor de eerste keer haar deuren opende, met de hulp van enkele techneuten/vrijwilligers en ondersteund door stichting Menswel werd maandelijks gestart om samen met de bezoekers reparaties uit te voeren aan vooral huishoudelijke apparaten en gereedschappen.

Na een voorzichtige start werd het initiatief steeds bekender en wisten de mensen de weg naar het Talenthouse ook beter te vinden. Een twintigtal vrijwilligers staat nu maandelijks klaar om samen met bezoekers uiteenlopende reparaties uit te voeren. Zaterdag 26 oktober is het Repair Café Echt weer open aan de Diepstraat 3c in Echt, tussen 10.00 en 13.00 uur in het Talenthouse.

Samen aan de slag met een techneut/vrijwilliger om kapotte huishoudelijke apparaten weer aan de praat te krijgen. Om wat technische kneepjes te leren en om te voorkomen dat de afvalberg nog groter wordt. Naast stofzuigers, koffiezetapparaten en computers, worden ook fietsen gerepareerd en is het mogelijk om herstelwerk aan kleding uit te laten voeren.

Info: tel. 06-49993620