Zeg het maar… Herman Teiwsen

Print
Zeg het maar… Herman Teiwsen

Herman Teiwsen. Afbeelding: WOP De Carmel

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

In Beek toveren de vrijwilligers van het WOP De Carmel in de winter speeltuin De Speeltrein om tot een vogelparadijs. Vrijwilliger Herman Teiwsen vertelt hoe ze dat voor elkaar gaan krijgen.

Vertel. Wat zijn jullie van plan?

„Na de herfstvakantie gaat de speeltuin in ‘winterslaap’. Dat is tevens de periode dat het tijd wordt om vogels te voederen. Zo is het idee ontstaan om de speeltuin om te turnen tot voederplek.”

Leverde dat veel positieve reacties op?

„Zeker. Maar uiteraard ook kritische opmerkingen. We hebben in de wijk last van ongedierte die wellicht ook afkomen op het vogelvoer. En dat willen we zeker niet.”

Hoe gaan jullie dat oplossen?

„We willen allereerst de vogelhuisjes hoger ophangen, zodat het ongedierte er lastiger bij kan. Daarnaast willen we kippengaas spannen en onder de voederplekken plastic met kiezelstenen erover op de grond plaatsen. We gaan het sowieso goed in de gaten houden.”

Jullie hebben via Facebook gevraagd om donaties. Hoe wordt daar op gereageerd?

„We hebben al enkele vogelhuisjes binnen en ook voer. Daarnaast doneren mensen geld. Over het aantal vogelhuisjes maken we ons geen zorgen. Het is natuurlijk ook een hele leuke activiteit om samen met de kinderen huisjes te maken.”

Wanneer zal het vogelparadijs gaan herrijzen?

„Ergens in november moet het klaar zijn. Overigens zijn we ook met deskundigen in overleg of het een blijvend project kan zijn. Er staan rondom de speeltuin eiken, waardoor we in de zomer last hebben van de eikenprocessierups. Vogels zijn ook een oplossing voor dit probleem.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen