Inger Smits en Larissa Nusser in voorselectie WK handbal

Print
Inger Smits en Larissa Nusser in voorselectie WK handbal

Een archieffoto van Larissa Nusser bij HandbaL Venlo Afbeelding: STEFAN KOOPMANS

/ Geleen / Born -

Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft handbalsters Inger Smits uit Geleen en Larissa Nusser uit Born opgenomen in de voorselectie voor het WK handbal volgende maand in Japan.

Smits en Nusser staan op de lijst van 28 speelsters die naar de International Handball Federation (IHF) is gestuurd. Alleen de speelsters van het Nederlands team uit deze lijst zijn speelgerechtigd voor het WK. Mayonnade zal later de selectie terugbrengen tot achttien speelsters die meegaan naar het wereldkampioenschap. Het WK wordt gehouden in Japan van 30 november tot 15 december.

Nederland is ingedeeld in groep A met Noorwegen, Slovenië, Servië, Angola en Cuba. De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Oranje speelt de poulewedstrijden in Kumamoto. De eerste wedstrijd is op 30 november tegen Slovenië.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen