MVV speelt met tien man gelijk tegen Excelsior

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht / Itteren - MVV heeft vrijdagavond met tien man stand gehouden tegen Excelsior. Het werd 0-0 in De Geusselt. Vroeg in de tweede helft kreeg Shermar Martina zijn tweede gele kaart, waardoor MVV lang met een man minder moest spelen.

MVV  begon het duel oppermachtig. Binnen vijf minuten was de thuisploeg al twee maal gevaarlijk. Vooral in de vierde minuut viel een grote kans te noteren. Een heerlijke aanval over vijf schijven aan de rechterzijde van het veld belandde voor de voeten van Anthony van den Hurk, maar de MVV-spits kreeg op miraculeuze wijze de bal over het doel in plaats van in het net. Later verkwistte hij nog een kans.

Lees ook: Rode kaart haalt MVV uit flow

Ongrijpbaar
MVV was vooral gevaarlijk met de twee ongrijpbare vleugelspelers Thijmen Goppel en Joeri Schroijen. Pas na twintig minuten herpakten de Rotterdammers zich. Zij stichtten gevaar met enkele afstandsschoten, maar MVV bleef de sterkere ploeg. Het was een wonder dat er in de eerste 45 minuten geen doelpunten vielen.

De tweede helft begon dramatisch voor de Maastrichtenaren. Shermar Martina ontving na een harde tackle zijn tweede gele kaart, waardoor MVV met tien man kwam te staan. Joshua Holtby werd vervolgens gewisseld voor Luc Mares. Fuat Usta hoopte zo verdedigend meer zekerheid in te bouwen.

Op de paal
De eerste mogelijkheid daarna was nog wel voor MVV, Van den Hurk kon opnieuw een voorzet niet goed verwerken, maar vervolgens was Excelsior steeds sterker. Na 63 minuten belandde een bal op de paal en doelman Nigel Bertrams groeide uit tot uitblinker met fraaie reddingen.

Diep in blessuretijd kreeg aanvoerder Anthony van den Hurk nog een geweldige kans op de winnende treffer, maar op twee meter van het doel stuitte hij op doelman Alessandro Damen. Het was de zevende wedstrijd op rij die MVV niet wist te winnen. Door het gelijkspel staat de ploeg van Fuat Usta nu op plek 17. 

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: