Roda JC doelpuntloos gelijk in onderhoudend duel

Print

Afbeelding: Orange Pictures

Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC heeft vrijdagavond doelpuntloos gelijk gespeeld bij FC Den Bosch.

Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het allerminst saai in De Vliert. Er werd geknokt voor elke meter en het bleef spannend tot de laatste seconde.

Lees ook: Geen goals, wel applaus voor Roda

De wedstrijd ving aan met een extreem snelle gele kaart voor FC Den Bosch-aanvaller Ryan Trotman, die niet veel later tekende voor de grootste kans in de eerste helft. Hij stuitte in eerste instantie op Roda-doelman Tom Muyters en in de rebound trof hij de paal.

Het was één van de schaarse momenten voor een doel. Voor de Limburgers was alleen Roland Alberg dicht bij een goal. Zijn harde schuiver kon nog net gepareerd worden door keeper Wouter van der Steen. 0-0 met rust, derhalve.

Tegen de paal 
In de tweede helft opende Den Bosch sterker en vloog een bal akelig dicht langs het doel van Roda, dat op zijn beurt bijna op voorsprong kwam toen Jordy Croux met links buiten bereik van de keeper tegen de paal schoot.

Roda begon in succes te geloven, maar de thuisclub was het gevaarlijkst. Robert Klaasen voorkwam ternauwernood een Bossche goal en daarna waren de Brabanders zelf niet nauwkeurig in de afronding.

De gasten kregen wel meer ruimte naarmate het eindsignaal dichterbij kwam, waren ook dreigend, maar tot echte doelrijpe kansen leidde dat niet. Wel tot een afstandsschot van Klaasen dat net naast ging.

Niet saai
Diep in blessuretijd probeerde een Den Bosch-speler het van ver. Hij schoot op de paal, waarna de bal via de rug van Muyters over de achterlijn stuiterde. Zo bleef het 0-0, maar saai was het niet.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: