Boys Class: danslessen voor jongens

Print
Boys Class: danslessen voor jongens

Afbeelding: Kunstencentrum Venlo

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Met Boys Class presenteert de dansafdeling van het Kunstencentrum in Venlo in november de nieuwste danscursus: dansen voor jongens van 10 tot en met 16 jaar.

Het beeld dat dans alleen voor meisjes is, vervaagt al enige tijd. Het aantal mannelijke dansers in de hiphop-, urban- en streetdance neemt gestaag toe. Kunstencentrum Venlo speelt hierop in met de Boys Class: een dansles voor jongens waarin streetdance, moderne dans, diverse danstechnieken en elementen van breakdance en krachttraining samen komen. Bovendien wordt gewerkt aan een dansact die aan het einde van de cursus voor familie en vrienden wordt opgevoerd.

Naast dansen met jongens, leren de dansers in teamverband werken en respect te hebben voor elkaar wat vaak voor mooie vriendschappen zorgt. Want je deelt ook nog eens een gezamenlijke passie.

De Boys Class start maandag 18 november met een pilot van vijf lessen. Bij genoeg animo start in januari een langere cursus. Belangstellenden kunnen op maandag 4 en 11 november van 17.00 tot 18.00 uur deelnemen aan gratis proeflessen in de dansstudio in het Goltzius.

Kijk hier voor meer informatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen