Fortuna-aanvoerder Pinto nog lange tijd langs de kant

Print
Fortuna-aanvoerder Pinto nog lange tijd langs de kant

Mica Pinto wordt overeind geholpen nadat hij even buiten bewustzijn is geweest. Afbeelding: Pro Shots/Thomas Bakker

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De terugkeer van Mica Pinto bij Fortuna Sittard laat voorlopig nog op zich wachten. Mogelijk maakt de aanvoerder pas na de winterstop weer zijn opwachting.

Pinto kampt nog steeds met de naweeën van de klap die hij kreeg thuis tegen Sparta. De verdediger sloeg toen na een duel met zijn hoofd tegen de grond en was tijdelijk buiten bewustzijn. „Het gaat heel langzaam. Hij zit nu in een fase dat hij weer vijftien minuutjes mag wandelen. En dit zijn ook blessures waar je totaal geen risico mee gaat nemen”, vertelt trainer Sjors Ultee.

Fortuna stond vrijdag met 27 spelers op het veld. De mogelijkheden nemen dus toe, al is dat ook nog een beetje schijn volgens Ultee. „Carbonell traint nog niet mee 11 tegen 11, Dammers duurt ook nog even, Amiot is niet honderd procent en Damascan traint wel mee, maar speelt ook nog niet. Maar het begint wel te komen ja.”

Tegen Emmen verwacht Ultee een wedstrijd die alle kanten op kan. „Het zijn twee teams die allebei nog niet heel stabiel presteren, maar ik zie Emmen wel als een directe concurrent. Dus dan staat er wat meer druk op. Niet erg, want ik denk dat als je de spelers tegenover elkaar zet, dat je redelijk gelijkwaardig voor de dag komt.”

Vermoedelijke opstelling: Koselev, Essers, Ninaj, Angha, Cox, Tekie, Smeets, Passlack, Ciss, Diemers en Sambou.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot - KDS #12. Video: De Limburger